Connor Bedards "Michigan"-mål: Ännu ett ögonblick i NHL:s historia

Connor Bedards “Michigan”-mål: Ännu ett ögonblick i NHL:s historia

Den 24 december 2023 gjorde 18-årige Connor Bedard i Chicago Blackhawks ett spektakulärt mål mot St Louis Blues. Efter 3:49 av den första perioden fick Bedard en passning från lagkamraten Filip Kulashev, skyfflade pucken från bakom Blues mål till sin vänstra sida och satte ett Laxos-liknande skott över målvakten Jordan Binningtons vänstra axel för att kvittera matchen till 1-1.

Målet chockade publiken och fick hockeylegendaren Wayne Gretzky att häpna. Gretzky sa: “Han har varit väldigt rolig att se och han har spelat bättre än vi förväntade oss, inte bara som en ambassadör på planen, utan han har spelat väldigt bra utanför planen som en 18-åring. Jag är väldigt glad för hans skull. Han har en bra tränare under Luke Richardson, en bra organisation. Men jag kan inte göra det han gjorde ikväll. Det är inte i min liga.”

Bedards mål var det andra Laxos-liknande målet i NHL:s historia. Det första Laxos-liknande målet gjordes den 27 januari 2022 av Anaheim Ducks center Trevor Zegers. På 33 matcher i Chicago Blackhawks Tröja leder Bedard alla NHL-rookies med 13 mål, 17 assist och 30 poäng.

Detaljer om målet
Bedards mål kom efter 3:49 av den första perioden. Kurashev passade pucken till Bedard från bakom Blues mål. Bedard tog pucken och sköt den omedelbart bakom målet till vänster. Han höll sedan bollen i sin vänstra hand och tryckte den framåt med sin högra hand. Bollen gick över Binningtons vänstra axel och in i mål.

Det som gjorde detta mål så svårt var det faktum att Bedard behövde utföra flera handlingar under en mycket kort tidsperiod. Han behövde fatta ett beslut direkt efter att ha tagit emot bollen och trycka in den i mål i rätt vinkel och med rätt kraft.

Detta visar att Bedard är otroligt begåvad. Han har utmärkt vision och kreativitet och kan fatta rätt beslut på bråkdelen av en sekund. Han har också utmärkt hand-öga-koordination och kan göra exakta manövrar i höga hastigheter. Om du också gillar det, kom ihåg att köpa en av hans NHL Ishockey Tröjor!

Goda nyheter för Buffalo Sabres: Skinner och Greenway kan återvända