Detroit Red Wings gör comeback och slår San Jose Sharks

Detroit Red Wings besegrade San Jose Sharks med 5-3 den 3 januari 2024 på SAP Center i San Jose, Kalifornien, USA. Det var säsongens 18:e seger för Red Wings, som har vunnit två av sina tre senaste matcher.

Matchen började försiktigt och båda lagen skapade inte många målchanser. Först efter 6:11 gjorde Daniel Sprong, iförd en Detroit Red Wings Tröja, matchens första mål och hjälpte sitt lag att ta ledningen.

I den andra perioden gjorde Sharks Fabian Zetterlund och Justin Bailey två mål för att kvittera till 2-2, och Red Wings J.T. Compher gjorde ett mål med 6:07 kvar att spela för att ta tillbaka ledningen med 3-2.

I den tredje perioden gjorde Sharks Alexander Barabanov ett mål och kvitterade till 3-3.Red Wings David Perron kvitterade dock på straff med 10:55 kvar av matchen.Perron gjorde ytterligare ett mål med 18:30 kvar av matchen och kvitterade till 4-3.Michael Rasmussen gjorde ett mål i tom kasse med 16 sekunder kvar av matchen och fastställde slutresultatet till 5-3.

Red Wings head coach Derek Lalonde var nöjd med sitt lags insats i den tredje perioden och konstaterade att hans lag inte hade kunnat utnyttja ledningar i tidigare matcher, men i den här matchen lyckades de vända på steken och ta hem segern NHL Ishockey Tröjor.

Sharks head coach David Quinn var besviken över sitt lags slapphet i den tredje perioden och sa att laget fortfarande inte har hittat ett sätt att vinna under ordinarie tid. Förhoppningsvis kan Sharks hitta formen snart och vinna en match som är deras!

Connor Bedards “Michigan”-mål: Ännu ett ögonblick i NHL:s historia